przekąski 11.02.2022

koreańska marchewka z anyżem i ogórkiem

15 min
4 porcje
Marchewki po koreańsku z anyżem i ogórkiem
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Nie lubisz zbyt ostrego i kwaśnego? To jest przepis dla ciebie! Solanka ogórkowa delikatnie nadaje pożądaną kwaskowatość, nie odwracając uwagi od głównego smaku. Jednocześnie danie nabiera apetycznego aromatu marynat. Pamiętaj, aby wziąć pod uwagę intensywność solanki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj sól, cukier, zmieloną czerwoną paprykę i solankę ogórkową. Wymieszaj i odłóż na bok na 10 minut.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor.

Dodaj anyż, wymieszaj i po 10 sekundach wlej do miski z marchewką, przecedzając przez sitko.

Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę i dobrze wymieszaj. Przed podaniem sałatkę należy odstawić do lodówki na kilka godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy