przekąski 11.02.2022

koreańska marchewka z zielonymi pomidorami i rzodkiewką

20 min
8 porcji
Koreańska marchewka z zielonymi pomidorami i rzodkiewką
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Zielone pomidory są często sprzedawane w sklepach. Czasami nie są wystarczająco ostre, a czasem zbyt słone. Przygotujmy je samodzielnie z koreańską marchewką, wybierając idealną ilość przypraw i soli!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój zielone pomidory na małe kliny.

Zetrzyj marchewki i rzodkiewki na specjalnej tarce. Posiekaj warzywa.

Połącz marchewki, rzodkiewki, zioła, sól i cukier. Lekko rozgnieć rękami, aby warzywa wypuściły sok.

Dodaj zielone pomidory, ocet, zmieloną czerwoną paprykę i ponownie wymieszaj.

Drobno posiekaj czerwoną paprykę.

Rozgrzej olej roślinny na patelni, dodaj pieprz i wyłącz po 10-15 sekundach.

Wlej gorący olej z pieprzem do marchewki, dodaj adjika, czosnek przepuszczony przez prasę i jeszcze raz wszystko dobrze wymieszaj. Przykryj i wstaw do lodówki na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy