przekąski 22.01.2022

frytki serowe w mące kukurydzianej i bułce tartej

30 min
2 porcje
Frytki serowe w mące kukurydzianej i bułce tartej
peter, stock.adobe.com
0

Nie wiem, kto pierwszy wpadł na pomysł smażenia sera na głębokim tłuszczu, ale wygląda na to, że ta osoba była genialna. I nie martw się, że wszystko wypłynie w tym procesie, jeśli spróbujesz gotować po raz pierwszy – tak się nie stanie. W rzeczywistości wystarczy tylko dobra, jednolita warstwa panierki!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ser na kawałki o grubości około 1 cm. Mam gotowe małe główki, które są sprzedawane.

Ubij jajko solą na lekką pianę. Oddzielnie wymieszaj oba rodzaje mąki.

Zwiń każdy kawałek sera w mące, a następnie w jajku, a następnie w bułce tartej.

Smaż w oleju roślinnym dosłownie przez 40 sekund z każdej strony.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy