przekąski 08.02.2022

Bruschetta z prosciutto i orzechowym serem śmietankowym

10 min
4 porcje
Bruschetty z prosciutto i orzechowym serem śmietankowym
pavel siamionov, stock.adobe.com
0

Takie bruschetty zwykle robię na chlebie czarnym lub Borodino, co nadaje im szczególny urok. Prosciutto, orzechy, ser śmietankowy i suszone śliwki to bardzo niezwykłe połączenie. I, co dziwne, doskonała przekąska do piwa!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz suszone śliwki i grubo posiekaj.

Zmiel orzechy w blenderze lub młynku do kawy, drobno posiekaj czosnek i wymieszaj z twarogiem.

Losowo pokrój brązowy chleb, posmaruj serem i ułóż suszone śliwki.

Ułóż plastry prosciutto na wierzchu i udekoruj rukolą.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy