A ten przepis został kiedyś udostępniony mi przez przyjaciela. Co zaskakujące, z takich prostych produktów uzyskuje się bardzo smaczną shawarmę. W przepisie użyję indyka. Przez analogię możesz gotować z dowolnym innym rodzajem mięsa.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Kukurydzę i fasolę w puszkach wrzuć do durszlaka, spłucz.
Sól, pieprz, dodaj olej, sok z cytryny i wymieszaj.
Pokrój indyka, natkę pietruszki i obraną paprykę.
Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj cienką warstwą majonezu.
Połóż sałatkę na środku dolnej części chleba pita, dodaj indyka, paprykę i fasolę z kukurydzą.
Wsuń boki do środka i zwiń ciasną rolkę. Powtórz procedurę z pozostałymi chlebami pita i nadzieniem.
Zrumień gotową shawarmę na suchej patelni po obu stronach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy