przekąski 22.01.2022

Shawarma z indykiem, fasolą i kukurydzą

20 min
4 porcje
Shawarma z indykiem, fasolą i kukurydzą
alexandermils, stock.adobe.com
0

A ten przepis został kiedyś udostępniony mi przez przyjaciela. Co zaskakujące, z takich prostych produktów uzyskuje się bardzo smaczną shawarmę. W przepisie użyję indyka. Przez analogię możesz gotować z dowolnym innym rodzajem mięsa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Kukurydzę i fasolę w puszkach wrzuć do durszlaka, spłucz.

Sól, pieprz, dodaj olej, sok z cytryny i wymieszaj.

Pokrój indyka, natkę pietruszki i obraną paprykę.

Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj cienką warstwą majonezu.

Połóż sałatkę na środku dolnej części chleba pita, dodaj indyka, paprykę i fasolę z kukurydzą.

Wsuń boki do środka i zwiń ciasną rolkę. Powtórz procedurę z pozostałymi chlebami pita i nadzieniem.

Zrumień gotową shawarmę na suchej patelni po obu stronach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy