przekąski 22.01.2022

faszerowane jajka z papryką i grzybami

15 min
4 porcje
Faszerowane jajka z papryką i grzybami
czarny_bez, stock.adobe.com
0

Uwielbiam nadziewane jajka za łatwość przygotowania i wszechstronność. To świetna przekąska na świątecznym stole lub po prostu na rodzinne spotkania. Dzielę się moim ulubionym przepisem z papryką i grzybami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Delikatnie ugotuj i obierz jajka, aby białka pozostały nienaruszone.

Przekrój je na pół, wyjmij żółtka i rozgnieć widelcem.

Drobno posiekaj grzyby, smaż na złoty kolor i dopraw.

Zmiel paprykę i dodaj ją z grzybami do żółtek.

Drobno zetrzyj stopiony ser, dopraw nadzienie majonezem i nadziewaj białka.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy