sałatki 25.05.2023

Sałatka z kurczakiem, czerwoną fasolą i kukurydzą

30 min
2 porcje
Sałatka z kurczakiem, czerwoną fasolą i kukurydzą
0

Dzielę się z wami żywym eksperymentem na temat kuchni meksykańskiej. Ta sałatka z kurczakiem, czerwoną fasolą i kukurydzą jest tak sycąca, że podaję ją jako danie główne, a nie przystawkę. Pamiętaj, aby dodać więcej pachnących zieleni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filety na cienkie kotlety, ubij, panieruj w mące kukurydzianej i smaż z obu stron. Pokrój na kawałki.

Sałatka z kurczakiem, czerwoną fasolą i kukurydzą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Spuść płyn z fasoli i kukurydzy i wyślij je do kurczaka.

Sałatka z kurczakiem, czerwoną fasolą i kukurydzą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Drobno posiekaj kolendrę, zieloną i fioletową cebulę.

Sałatka z kurczakiem, czerwoną fasolą i kukurydzą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Obierz awokado, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wyślij do pozostałych składników.

Sałatka z kurczakiem, czerwoną fasolą i kukurydzą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Dopraw sałatkę sosem pomidorowym.

Sałatka z kurczakiem, czerwoną fasolą i kukurydzą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy