przekąski 26.06.2023

Julienne z kurczakiem i grzybami w doniczkach

40 min
3 porcje
Julienne z kurczakiem i grzybami w doniczkach
HENADZY, stock.adobe.com
0

Ta przekąska jest popularna nie tylko wśród koneserów kuchni francuskiej. Julienne z kurczakiem i grzybami w doniczkach są często zamawiane w restauracjach, podawane na świątecznym stole i tak po prostu. Przepis na cudowne danie jest bardzo prosty i powiem ci to teraz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filety, grzyby i obraną cebulę.

Zetrzyj ser na drobnej tarce.

Umieść cebulę na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 2-3 minuty.

Dodaj grzyby i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Dodaj filet z kurczaka, sól i mielony pieprz. Smaż wszystko razem przez 10 minut, często mieszając.

Wymieszaj mąkę, śmietanę i mleko.

Dodaj półfabrykat do patelni, mieszaj i gotuj przez 3-5 minut.

Rozłóż w porcjach i obficie posyp serem.

Piecz przez 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy