przekąski 05.07.2023

pasztet ze szprotami i jajkiem

5 min
2 porcje
Pasztet ze szprotami i jajkiem
Natallya_ph, stock.adobe.com
0

W codziennym zgiełku bardzo mało czasu pozostaje na gotowanie, dlatego zwykle stosuje się przepisy "w pośpiechu". Jednym z nich jest pasztet ze szprotami i jajkiem. Aby przekąska była ciekawsza, dodaję topiony ser, cebulę i koperek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Otwórz puszkę szprotek, spuść połowę oleju.

Obierz jajka i spłucz.

Drobno posiekaj koperek i obraną cebulę.

Umieść jajka, ser topiony, cebulę, koperek i szproty w misce blendera.

Dodaj zmielony pieprz, sól i zmiel na gładką konsystencję.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy