przekąski 09.02.2022

forszmak z pieczonym jabłkiem

35 min
4 porcje
Forszmak z pieczonym jabłkiem
istetiana, stock.adobe.com
0

Zgodnie z tradycją świeże kwaśne jabłko trafia do żydowskiego forszmaka. Jeśli chcesz, aby było bardziej pikantne, możesz użyć namoczonych owoców. Ale jest jeszcze jedna opcja! Proponuję dziś ugotować forshmak z jabłkiem pieczonym w piekarniku!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz chleb w jogurcie i gotuj jajka do miękkości.

Wytnij środek jabłek, zawiń w folię i piecz przez 25 minut w 190 stopniach.

Zdejmij skórkę z jabłek i przepuść wszystkie składniki przez maszynę do mięsa. Wymieszaj forshmak.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy