przekąski 17.07.2023

Pasta do kanapek mięsnych

40 min
4 porcje
Pasta mięsna do kanapek
hansgeel, stock.adobe.com
0

Podobne przekąski są bardzo popularne we Francji. Przygotowywane są z różnych mięs, z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw. Proponuję wypróbować podstawowy przepis na pastę mięsną do kanapek. Głównym składnikiem będą udka z kurczaka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz udka z kurczaka i włóż do garnka z zimną wodą.

Dodaj liść laurowy, marchewkę, obraną cebulę i gotuj przez 30 minut na małym ogniu. Pamiętaj, aby usunąć piankę, która pojawi się podczas gotowania.

Połóż udka i warzywa na talerzu, lekko ostudź.

Oddziel mięso od kości.

Zmiel mięso ze skórą i warzywami w blenderze.

Dodaj sól, pozostałe przyprawy, czosnek przepuszczony przez prasę i dobrze wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy