przekąski 12.12.2022

Onigiri z mięsem

1 godz. 0 min.
8 porcji
Onigiri z mięsem
sasazawa, stock.adobe.com
0

Jeśli szukasz oryginalnej przekąski i jesteś fanem kuchni japońskiej, radzę spróbować ugotować Onigiri z mięsem według mojego przepisu. Jestem pewien, że spodoba ci się to danie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ryż. Przed włożeniem go do gotowania spłucz do czystej wody. Sól i gotuj przez 15 minut, aż będą ugotowane.

Gotuj mięso w osolonej wodzie. Gdy będzie gotowy, wyjmij i rozerwij włókna.

Cebulę obrać i usmażyć na patelni. Wymieszaj z mięsem i ryżem.

Uformuj Onigiri. Weź trochę ryżu z mięsem i cebulą. Zwiń w kulkę i zrób z niej Trójkąt. Połóż na półmisku i podawaj z sosem sojowym.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy