przekąski 22.01.2022

zielony groszek z wasabi

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zielony groszek z wasabi
Mila Bond, stock.adobe.com
0

Popularna azjatycka przekąska jest znacznie zdrowsza niż popularne chipsy i krakersy. Ale zielony groszek z wasabi może być trudny do znalezienia w zwykłych sklepach. Więc wymyśliłem, jak sam go ugotować i jestem gotowy podzielić się przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj proszek wasabi, sól i skrobię.

Gotuj wodę z cukrem, aż całkowicie się rozpuści i wyślij do syropu z groszku.

Po 30-40 sekundach wyjmij groszek łyżką cedzakową, pozwól mu trochę spłynąć i zwiń w suchą mieszankę.

Rozłóż groszek na pergaminie i wyślij do piekarnika w temperaturze 130 stopni na pół godziny.

Zmniejsz temperaturę do 90 stopni i odczekaj kolejne 15 minut. Wyjmij i pozwól przekąsce ostygnąć.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy