przekąski 12.12.2022

Onigiri z kurczakiem

1 godz. 0 min.
8 porcji
Onigiri z kurczakiem
UMI, stock.adobe.com
0

Kto powiedział, że Onigiri powinny być tylko z rybami? Udowodnię, że używając przepisu Onigiri z kurczakiem, będziesz mile zaskoczony tą kombinacją potraw. Po ugotowaniu ich raz zostaniesz poproszony o ciągłe robienie tego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ryż. Najpierw dobrze spłucz pod bieżącą wodą,a następnie gotuj. W przypadku ryżu musisz przygotować sos. Wymieszaj ocet, sól i cukier. Gdy ryż się ugotuje, wlej do niego dressing i dobrze wymieszaj.

Ugotuj filet z kurczaka, ostudź i pokrój w drobną kostkę. Możesz również rozerwać filety na włókna. Wymieszaj kurczaka z majonezem i zacznij formować Onigiri.

Aby to zrobić, weź trochę ryżu w dłoń i zrób z niego tortillę. Umieść trochę nadzienia na środku i zwiń piłkę. Z piłki zrób tradycyjny kształt trójkąta.

Podczas serwowania możesz owinąć Onigiri paskiem nori lub zostawić tak, jak jest. Ułożyć na półmisku i polać sosem sojowym.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy