przekąski 28.06.2023

Julienne z językiem i grzybami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Julienne z językiem i grzybami
milanchikov, stock.adobe.com
0

Julienne może być doskonałą opcją dania na świąteczny stół. Jego elegancki wygląd i delikatny smak sprawiają, że jest to doskonały wybór, aby zadowolić gości. Co więcej, możesz wziąć przepis bardziej interesujący – na przykład z językiem i grzybami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj język do miękkości, spłucz zimną wodą, obierz i posiekaj.

Usmaż język na maśle.

W oleju roślinnym usmaż posiekaną cebulę z czosnkiem, a następnie dodaj grzyby.

Smaż przez kolejne 5-7 minut, dodaj mąkę, wymieszaj i dodaj śmietanę.

Włóż język do sosu, dopraw i gotuj wszystko razem przez kolejne 5 minut.

Włóż julienne do kokotni, posyp tartym serem i wyślij na 15 minut do piekarnika w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy