przekąski 22.01.2022

bułki tempura z paluszkami krabowymi Philadelphia

50 min
8 porcji
Bułki tempura z Filadelfią i paluszkami krabowymi
marychka, stock.adobe.com
0

Cóż, kto nie lubi smażonych bułek tempura? Są szczególnie dobre jesienią i zimą, kiedy ciało prosi o coś ciepłego. Mówię Ci, jak szybko i łatwo przygotować je z improwizowanych składników – z paluszkami krabowymi i Filadelfią.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ryż w wodzie do miękkości i dopraw mieszanką octu, soli i cukru.

Przeciąć arkusze nori na pół i ułożyć na bambusowej macie.

Ułóż warstwę ryżu na wierzchu, lekko nie sięgając do krawędzi. Odwróć nori ryżem do dołu.

Pokrój paluszki krabowe na pół i ułóż na środku. W pobliżu rozprowadź Filadelfię.

Zwiń ciasne rolki ryżem na zewnątrz i dobrze dociśnij. Przeciąć na pół dla wygody.

Ubij jajko i przełóż na płaski talerz. Zwiń połówki bułek w jajku i bułce tartej i smaż ze wszystkich stron na złoty kolor.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy