przekąski 08.07.2023

Julienne z kurczakiem, grzybami i śmietaną na patelni

40 min
2 porcje
Julienne z kurczakiem, grzybami i śmietaną na patelni
mashe, stock.adobe.com
0

Julienne z kurczakiem to klasyczny i zawsze popularny wybór. Ta sama klasyczna wersja z grzybami i śmietaną. Zwykle piecze się go w piekarniku, ale jeśli nie chcesz się z nim bawić, możesz sobie poradzić z patelnią. Następnie powiem Ci, jak to zrobić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kurczaka na kawałki i smaż na złoty kolor w łyżce masła i oleju roślinnego.

W pozostałym oleju podsmaż pokrojone grzyby.

Dodaj kurczaka do grzybów i smaż przez kolejne 5 minut.

Dopraw, wlej śmietanę i gotuj jeszcze przez 5 minut.

Posyp tartym serem i gotuj julienne pod przykryciem, aż się rozpuści.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy