przekąski 20.06.2023

bułka pita

25 min
6 porcji
Bułka pita
Anzhela, stock.adobe.com
0

Obfita przekąska na każdą okazję. Podawaj na stole do dania głównego, zabierz ze sobą na przekąskę lub w długą podróż. Bułka pita jest łatwa do przygotowania i wygodna do jedzenia. Nadzienie może być dowolne. Tradycyjny przepis wykorzystuje paluszki krabowe, jajka i ser topiony.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj paluszki krabowe, zieloną cebulę, natkę pietruszki i obrane jajka.

Zetrzyj ser topiony.

Wymieszaj wszystkie półfabrykaty, sól i pieprz.

Majonez wymieszaj z czosnkiem przepuszczonym przez prasę.

Rozłóż chleb pita na stole, posmaruj aromatycznym majonezem.

Rozłóż nadzienie i spłaszcz.

Zwinąć ciasną rolkę, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 2 godziny.

Pokrój na porcje i podawaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy