przekąski 22.01.2022

kanapka z tuńczykiem i ogórkiem

10 min
2 porcje
Kanapka z tuńczykiem i ogórkiem
0

Myślisz, że kanapki są nudne i banalne? Ale kto powiedział, że to koniecznie kawałek bochenka z plasterkiem kiełbasy lub sera? Proponuję ponownie przywrócić kanapkom ich legalne i zasłużone miejsce w codziennej diecie! Zacznę od tego przepisu na kanapki z tuńczykiem i ogórkiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wysusz chleb w tosterze lub lekko opiekaj na patelni bez oleju.

Kanapka z tuńczykiem i ogórkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Obierz cebulę i posiekaj.

Kanapka z tuńczykiem i ogórkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Zetrzyj tuńczyka widelcem, dopraw wszystko i wymieszaj. Dodaj łyżkę lekkiego majonezu, aby masa nie rozpadła się tak bardzo.

Kanapka z tuńczykiem i ogórkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Zetrzyj awokado widelcem lub zmiel w blenderze. Dodaj sok z cytryny, chili, sól i przyprawy i wymieszaj.

Kanapka z tuńczykiem i ogórkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Pokrój ogórek w cienkie plasterki.

Kanapka z tuńczykiem i ogórkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Uformuj kanapki: chleb, awokado,ogórki, tuńczyk z cebulą i znowu chleb.

Kanapka z tuńczykiem i ogórkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy