przekąski 22.01.2022

grzyby z ziołami po koreańsku

3 godz. 0 min.
4 porcje
Grzyby z ziołami po koreańsku
0

Z koreańską marchewką wszystko jest jasne. Ale czy wiesz, że w ten sam sposób możesz ugotować swoje ulubione grzyby z ziołami? Mówię Ci, jak je odpowiednio przygotować, co dodać i na jakie proporcje się skupić, aby przekąska była jak najsmaczniejsza.

Składniki

  • Grzyby - 500 g
  • liść laurowy - 2 kawałki
  • czosnek - 3 ząbki
  • sól - 1 łyżeczka
  • cukier - 20 g
  • mielony imbir - 0.5 łyżeczka
  • biały pieprz - 1 szczypta
  • kolendra - 1 łyżeczka
  • mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
  • Zieleń - 45 g
  • Olej roślinny - 50 ml
  • ocet - 20 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę z liściem laurowym i gotuj w niej grzyby przez 10-15 minut. Pozwól grzybom całkowicie spłynąć i ostygnąć.

Grzyby z ziołami po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj do nich posiekane warzywa i zmiażdżony czosnek.

Grzyby z ziołami po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Rozgrzej olej, dodaj do niego wszystkie przyprawy i wlej grzyby.

Grzyby z ziołami po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wlej tam ocet, wymieszaj wszystko i pozostaw do marynowania na kilka godzin.

Grzyby z ziołami po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy