desery 20.07.2023

Tiramisu z żelatyną

40 min
4 porcje
Tiramisu z żelatyną
stockfotocz, stock.adobe.com
0

Istnieje kilka sztuczek, jak zrobić tiramisu o wygodnej i przyjemnej konsystencji. Jedną z takich tajnych sztuczek jest dodanie odrobiny żelatyny. Ten deser spodoba się tym, którzy unikają używania surowych jajek do gotowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij ser śmietankowy mikserem, aż będzie puszysty.

Rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.

Ubij śmietanę mikserem, stopniowo wprowadzając żelatynę.

Wymieszaj tę masę z mascarpone.

Włóż część kremu do formy.

Wymieszaj kawę i koniaki i namocz ciasteczka

Ułóż warstwę ciastek, kolejną warstwę kremu i powtórz jeszcze raz.

Posyp kakao tiramisu i wstaw na noc do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy