desery 19.07.2023

pastylka z aronii w domu

6 godz. 0 min.
4 porcje
Pastylka z aronii w domu
Natallya_ph, stock.adobe.com
0

Pastylka z aronii to jedna z klasycznych opcji ulubionego zdrowego przysmaku. Ale ten przepis jest tak udany, że nigdy nie przestanie być aktualny. Aronia ma nieco specyficzny smak, ale tutaj ujawnia się w zupełnie nowych kolorach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel jagody jarzębiny blenderem.

Dodaj cukier i gotuj puree przez 15 minut na małym ogniu, mieszając.

Wlej pastylkę cienką warstwą na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia.

Suszyć w piekarniku przez około 7 godzin w temperaturze 80-100 stopni przy uchylonych drzwiach.

Pokrój pastylkę do ssania.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy