Delikatne nadzienie twarogowe doskonale uzupełnia chaczapuri z ciasta francuskiego. A następnie w przepisie powiem Ci, jak prawidłowo go ugotować, aby wszystko wyszło idealnie! Złap danie wielokrotnie testowane w praktyce!
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- żółtka - 2 kawałki
- Sezam - 2 łyżeczka
- twaróg - 200 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- Zieleń - 1 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Suluguni - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz twaróg, starty suluguni, posiekane zioła, jajko i przyprawy.
Rozwałkuj i pokrój ciasto, nałóż nadzienie na każdą warstwę i zawiń brzegi kopertą.
Posmaruj chaczapuri żółtkiem, posyp sezamem i piecz przez 25 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy