pęcherzyca w puszkach na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pęcherzyca w puszkach na zimę
0

Chcesz spróbować niezwykłego owocu na zimę? Oferuję przepis na pęcherzycę w puszkach! Słodki i aromatyczny, może być używany do robienia deserów, dodawany do jogurtów lub po prostu spożywany jako samodzielna przekąska. Zrób zapas na całą zimę!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść pęcherzycę i gotuj przez 5 minut we wrzącej wodzie. Wrzuć do durszlaka.

Zagotuj jednorodny Syrop z wody i cukru.

Wypełnij pęcherzycę i pozostaw na godzinę.

Doprowadź pęcherzycę do wrzenia i ostudź.

Ponownie zagotuj i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy