kawior z grzybów na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Kawior z grzybów na zimę
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Istnieją różne sposoby marynowania lub marynowania grzybów miodowych na zimę. Ale dzisiaj proponuję pójść dalej i ugotować z nich niezwykły kawior grzybowy. Jest to kompletna niezależna przekąska, którą następnie wystarczy otworzyć i podać do stołu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj grzyby miodowe przez 30-40 minut w słonej wodzie, a następnie przepuść przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze.

Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż do miękkości.

Dodaj grzyby miodowe, sól i przyprawy i gotuj wszystko razem przez pół godziny, mieszając.

Wlej ocet, gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń kawior w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy