marynowane pieczarki z octem na zimę bez sterylizacji

45 min
6 porcji
Marynowane pieczarki z octem na zimę bez sterylizacji
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Marynowane pieczarki z octem to świetna przystawka do każdego posiłku. Okazują się delikatne i pachnące, a ocet dodaje lekkiej kwasowości. Jednocześnie powiem Ci, jak prawidłowo je ugotować bez sterylizacji, aby nadal były dobrze przechowywane.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj pieczarki przez 10-15 minut we wrzącej wodzie.

Zagotuj marynatę z 2.5 L wody, cukru, soli i octu.

Włóż grzyby do marynaty i gotuj przez kolejne 15 minut.

Umieść wszystkie przyprawy i dodatki w czystych słoikach.

Włóż tam pieczarki i jeszcze raz zagotuj marynatę.

Napełnij grzyby marynatą i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy