marynata bez jęczmienia jęczmiennego na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Marynata bez jęczmienia perłowego na zimę
AlenKadr, stock.adobe.com
0

Takie puste miejsce na marynatę jest wygodne w użyciu zimą, aby zaoszczędzić czas. Po prostu dodaj zawartość słoika do garnka z wrzącym bulionem, dodaj pozostałe składniki według uznania, a aromatyczna marynata jest gotowa! Szybko, prosto, oszczędnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i obierz warzywa. Ogórki, pietruszkę i cebulę pokroić w drobną kostkę, zetrzeć marchewki na grubej tarce, posiekać czosnek. Połącz warzywa w jednej misce, sól, dodaj cukier i liść laurowy.

Umieść mieszaninę warzyw na ogniu, zagotuj i gotuj na małym ogniu przez 20 minut. W razie potrzeby dodaj wodę (50-100 ml).

Wprowadź ocet i gotuj przez 1 minutę dłużej.

Włóż gorący przedmiot do marynaty do wcześniej wysterylizowanych słoików, szczelnie zamknij, zawiń i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przechowuj schłodzone słoiki z półfabrykatem w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy