tatarska przekąska z bakłażana na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Tatarska przekąska z bakłażana na zimę
irrez, stock.adobe.com
0

Złap prosty i szybki przepis, który pomoże Ci cieszyć się smakiem lata o każdej porze roku. Tatarska przekąska z bakłażana ma lekką pikantność, która nadaje potrawie dodatkową pikantność. Świetnie komponuje się z mięsem i rybami i zawsze zachwyca gości swoim smakiem i aromatem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory i Pere przez maszynę do mięsa. Losowo pokrój bakłażana, cebulę i marchewkę.

Zagotuj masę pomidorową. Dodaj wodę, olej, sól, cukier i przyprawy i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Włóż tam warzywa i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne pół godziny.

Wlej ocet, dodaj czosnek i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.

Zwiń przedmiot do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy