galaretka truskawkowa

2 godz. 0 min.
4 porcje
Galaretka truskawkowa
gkrphoto, stock.adobe.com
0

Cóż, kto nie lubi słodkiej i aromatycznej galaretki truskawkowej? Co więcej, jest tak prosty w przygotowaniu, że zrobienie go na zimę to przyjemność. Nie ma potrzeby ręcznego wybierania Kości przez długi czas, pozbycia się twardej skóry i żadnych dodatkowych problemów!

Składniki

  • truskawka - 1.5 kg
  • cukier - 1 kg
  • sok z cytryny - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przykryj truskawki cukrem i pozostaw na 1-1, 5 godziny.

Gotuj przez 5-7 minut i przetrzyj przez sito.

Ponownie zagotuj obrabiany przedmiot i gotuj przez kolejne 10 minut.

Wyciśnij sok z cytryny i zagotuj galaretkę do pożądanej gęstości.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy