pierwsze dania 10.07.2022

solanka z nerkami

4 godz. 0 min.
4 porcje
Solanka z nerkami
murziknata, stock.adobe.com
0

Dla tych, którzy lubią spróbować czegoś nowego-solanka z nerkami. Nerki wymagają pewnego przygotowania i przetwarzania. Ale nie martw się, omówię wszystko szczegółowo w przepisie. W przeciwnym razie nie ma trudności!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i pokrój nerki wzdłuż. Moczyć przez 3 godziny w zimnej wodzie, okresowo mnie.

Opłucz, przykryj czystą wodą i zagotuj. Odcedź, wlej nową i gotuj nerki, aż będą miękkie. Wyjmij je z bulionu i posiekaj.

Pokrój boczek, cebulę i marchewkę w paski i podsmaż wszystko razem na złoty kolor. Dodaj nerki i smaż przez kolejne 5-6 minut.

Dodaj ogórki i koncentrat pomidorowy. Po 3 minutach wlej Rasol i gotuj przez kolejne 3 minuty.

Wyślij wszystkie składniki razem do gotującego się bulionu. Gotuj mieszankę przez 15 minut na małym ogniu po ugotowaniu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy