pierwsze dania 22.01.2022

Pikantna zupa z kurczaka z imbirem

50 min
4 porcje
Pikantna zupa z kurczaka z imbirem
Tatyana Nazatin, stock.adobe.com
0

Moja ulubiona pikantna zupa z kurczaka z nutami kuchni tajskiej i wietnamskiej! Do krojenia warzyw radzę użyć tarki do koreańskiej marchwi. Podczas serwowania skrop zupę sokiem z cytryny i udekoruj kilkoma plasterkami cytryny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka przez około 20 minut po ugotowaniu, wyjmij i pokrój w paski.

Zetrzyj cukinię i marchewkę na koreańskiej tarce. Marchewki można pokroić w plasterki.

Wyślij makaron, warzywa i kurczaka do gotującego się bulionu.

Gotuj przez 2-3 minuty i dodaj imbir z czosnkiem i przyprawami.

Gotuj zupę przez kolejne 4 minuty i zdejmij z ognia. Dodaj posiekaną kolendrę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy