bakłażan z koreańskimi grzybami na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Bakłażan z grzybami po koreańsku na zimę
udmurd, stock.adobe.com
0

Kiedy po raz pierwszy spróbowałem bakłażana z grzybami po koreańsku, uderzyło mnie ich niezwykłe i smaczne połączenie. Potem postanowiłem spróbować ugotować je sam i byłem mile zaskoczony, jak proste i szybkie było. Przygotowanie będzie doskonałą przekąską lub częścią dania głównego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce, pokrój paprykę w paski, a cebulę w pióra.

Posiekaj czosnek i zioła. Wymieszaj wszystkie te składniki z octem i przyprawami i pozostaw na pół godziny.

Grzyby i bakłażany również pokrój losowo. Smaż je na oleju, aż będą rumiane oddzielnie.

Dodaj grzyby i bakłażany do warzyw, wymieszaj i pozostaw na kolejne pół godziny.

Włóż przedmiot do sterylnych słoików, sterylizuj przez kolejne 20 minut we wrzącej wodzie i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy