dżem z czeremchy przez maszynę do mięsa bez gotowania

15 min
12 porcji
Dżem z czeremchy przez maszynę do mięsa bez gotowania
13smile, stock.adobe.com
0

Uwielbiam ten przepis za prostotę i świetny wynik. Ale warto zrozumieć, że dżem z czeremchy bez gotowania jest koniecznie przechowywany w lodówce. Jeśli nie masz możliwości przepuszczenia jagód przez maszynę do mięsa, użyj blendera lub tłuczka.

Składniki

  • Czeremcha - 2 kg
  • cukier - 2 kg
  • kwas cytrynowy - 0,5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj czeremchę i dokładnie spłucz.

Przełóż jagody przez maszynkę do mięsa i wymieszaj z cukrem.

Dodaj kwas cytrynowy i dokładnie wymieszaj.

Ułóż dżem w wysterylizowanych słoikach, zwiń i przechowuj w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy