pierwsze dania 28.03.2022

gęsty barszcz w powolnej kuchence

1 godz. 15 min.
4 porcje
Gęsty barszcz w powolnej kuchence
Oksana łaźnia, stock.adobe.com
0

Właściwy domowy Barszcz musi być gęsty i bogaty. Ale to nie znaczy, że musisz poświęcić czas i wysiłek na kilkanaście procesów kulinarnych jednocześnie. Mówię Ci, jak zrobić jedną powolną kuchenkę!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ziemniaki, posiekaj świeżą kapustę, zetrzyj marchewki i buraki.

Drobno posiekaj cebulę. Opłucz kiszoną kapustę i wyciśnij. Obierz pomidora ze skóry, a także posiekaj.

W misce multicookera w trybie "smażenia" podsmaż cebulę i marchewkę na oleju przez około 5 minut.

Dodaj buraki i smaż przez kolejne 5 minut. Następnie dodaj pomidora i kiszoną kapustę i smaż przez ostatnie 5 minut.

Dodaj ziemniaki i świeżą kapustę, napełnij Barszcz bulionem i włącz tryb gotowania zup przez godzinę.

Do bezmięsnego Dania użyj bulionu warzywnego.

Na kilka minut przed końcem programu dodaj przyprawy i posiekane zioła.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy