kompot z arbuza i melona na zimę

20 min
1 porcja
Kompot z arbuza i melona na zimę
Elena Blokhina, stock.adobe.com
0

Myślisz, że nie można już zaskoczyć kompotem w puszkach? A co z tym przepisem na arbuza i melona? Najważniejsze jest minimum dodatkowej obróbki cieplnej. Pomaga to zachować wszystkie zdrowe witaminy zawarte w owocach i nadać napojowi jaśniejszy i bogatszy smak.

Składniki

  • arbuz (miazga) – 200 g
  • Melon (miazga) – 200 g
  • cukier - 300 g
  • woda - 2.5 L
  • kwas cytrynowy - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój melona i arbuza na kawałki. Włóż do sterylnego słoika.

Możesz dodać przyprawy do smaku.

Zagotuj syrop z wody i cukru. Dodaj kwas cytrynowy.

Wlej owoce i zwiń kompot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy