chrupiące marynowane squash z octem i czosnkiem bez sterylizacji

40 min
2 porcje
Chrupiące marynowane kabaczki z octem i czosnkiem bez sterylizacji
katekrsk, stock.adobe.com
0

Ogórki i cukinia od dawna są tradycyjnymi piklami w zimie. Ale chrupiące marynowane squash-nowy i oryginalny przepis. Gotuję je z octem i czosnkiem. Oderwij małe niedojrzałe owoce i postępuj zgodnie z przepisem.

Składniki

dla kabaczków:
do marynaty:
  • woda - 1 L
  • cukier - 30 g
  • sól - 30 g
  • ocet (9%) – 30 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Squash i koperek. Obierz korzeń chrzanu, umyj i pokrój na małe kawałki. Obierz czosnek z łuski.

Weź czyste puszki. Na dnie słoika kładziemy przyprawy, czosnek, koperek, korzeń chrzanu, kolendrę i nasiona gorczycy. Na wierzchu kładziemy Kabaczek.

Zagotuj wodę i napełnij słoiki. Przykryj pokrywkami i pozostaw na 20 minut.

Spuść wodę na patelnię i przygotuj marynatę. Wymieszaj cukier i sól w wodzie,zagotuj, wlej ocet.

Napełnij marynatą Kabaczek, zwiń pokrywkę i wyjmij w chłodne miejsce. Możesz jeść marynowaną Kabaczek za kilka dni.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy