dżem morelowy z pomarańczą i cytryną

25 min
10 porcji
Dżem morelowy z pomarańczą i cytryną
voltan, stock.adobe.com
0

Wypróbuj w tym roku coś nowego: zrób dżem morelowy z pomarańczą i cytryną. Jasny cytrusowy aromat w połączeniu z delikatną kwaskowatością i słodyczą morela to poezja sztuki kulinarnej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż morele na połówki i obierz.

Obierz cytryny i podziel na kliny.

Drobno posiekaj pomarańcze ze skórką.

Przepuść morele i cytryny przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, wymieszaj i pozostaw na 1,5-2 godziny.

Gotuj przez 2 minuty i dodaj pomarańcze.

Dusić przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Włóż gorący dżem do czystych, suchych słoików, zwiń, odwróć do góry nogami i owiń kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy