Puree z jabłek, dyni i marchwi na zimę

1 godz. 10 min.
4 porcje
Puree z jabłek, dyni i marchwi na zimę
nosyrevy, stock.adobe.com
0

Zbiory to najlepszy sposób na zachowanie sezonowych odmian jabłek na zimę. I to jest po prostu bardzo wygodne. Na przykład takie tłuczone ziemniaki z jabłek, dyni i marchwi są gotową pełnowartościową przekąską dla dzieci i dorosłych. Poza tym świetnie sprawdzi się w ciastach. Radzę zwinąć go w małe słoiki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka, dynię i marchewkę obrać i dowolnie pokroić.

Dodaj trochę wody i gotuj wszystko razem przez 25 minut, aż będzie miękkie.

Zmiel puree mikserem, dodaj cukier i gotuj przez kolejne 20-30 minut.

Dodaj przyprawy i kwas cytrynowy. Zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy