Sałatka z żółtych pomidorów na zimę

25 min
8 porcji
Sałatka z żółtych pomidorów na zimę
irina, stock.adobe.com
0

Żółte pomidory różnią się od czerwonych mniejszą ilością soku i większą mięsistością. Z tego powodu lepiej tolerują obróbkę cieplną. Możesz to zobaczyć na własne oczy, przygotowując sałatkę z żółtych pomidorów na zimę. Szczegóły dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój żółte pomidory, obraną cebulę, paprykę i czosnek.

Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Wszystko wymieszaj, dodaj masło, sos, cukier, sól i czarny pieprz. Pozostaw obrabiany przedmiot na 2-3 godziny w temperaturze pokojowej.

Ułóż sałatkę w słoikach i sterylizuj przez 15 minut.

Dodaj trochę octu do każdego słoika, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy