dżem bananowy-pięć minut

25 min
4 porcje
Dżem bananowy
Julia Shamayaeva, stock.adobe.com
0

Jeśli jeszcze nie próbowałeś dżemu bananowego – to duże pominięcie. Takie egzotyczne rozwiązania nie są najbardziej oczywiste, ale jednocześnie niesamowicie smaczne. Tym razem podzielę się z wami ulubionym przepisem na dżem-pięć minut w pośpiechu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń skórkę z cytryny, wyciśnij sok i zetrzyj imbir.

Pokrój banany w plasterki i wymieszaj wszystkie składniki.

Doprowadź dżem do wrzenia i gotuj przez 5 minut.

Zmiel wszystko za pomocą popychacza lub blendera, aż będzie gładkie.

Gotuj dżem przez kolejne 5 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy