galaretka winogronowa bez sterylizacji

20 min
6 porcji
Galaretka z winogron bez sterylizacji
Christine, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz proste przepisy, spróbuj zrobić tę galaretkę z winogron. Nawet bez sterylizacji i długiego gotowania jest doskonale przechowywany w zwykłej spiżarni. Jeśli chodzi o skórki i pestki, są one usuwane podczas procesu gotowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń winogrona z pędzli i spłucz pod bieżącą wodą.

Włóż do rondla z grubym dnem, dodaj cukier, wodę, kwas cytrynowy i dobrze wymieszaj.

Przykryj i podgrzewaj na małym ogniu przez 7-10 minut. W tym czasie jagody staną się dość miękkie.

Lekko ostudź winogrona i przetrzyj przez sito.

Wymieszaj przecier winogronowy z agarem agarowym i gotuj przez 3-4 minuty.

Rozłóż w wysterylizowanych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy