pieczenie 14.07.2022

chaczapuri z serem i zieloną cebulą na patelni

30 min
4 porcje
Chaczapuri z serem i zieloną cebulą na patelni
Anzhela, stock.adobe.com
0

Proste i szybkie chaczapuri dla wszystkich miłośników domowej kuchni gruzińskiej. Jeśli chcesz, możesz łatwo obejść się nawet bez piekarnika! Tym razem proponuję ugotować je na patelni z nadzieniem z sera i zielonej cebuli.

Składniki

do testu:
  • mąka - 3 szklanki
  • kefir - 1 szkło
  • jaja kurze - 1 rzecz
  • cukier - 1 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka
  • soda spożywcza - 1 łyżeczka
  • Olej roślinny - 1 art.
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj jajko, kefir, masło, sól, cukier i sodę.

Dodaj przesianą mąkę do ciasta i ugniataj.

Zetrzyj ser i wymieszaj z posiekaną zieloną cebulą, ziołami i przyprawami.

Ciasto podzielić na części, rozwałkować na tortille i ułożyć na każdym nadzieniu.

Złóż tortille w torebkę i ponownie rozwałkuj.

Usmaż chaczapuri z obu stron pod przykryciem na suchej patelni, aż się zarumieni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy