pieczenie 21.07.2022

chaczapuri z jagnięciną pita

40 min
2 porcje
Chaczapuri z jagnięciną pita
sablinstanislav, stock.adobe.com
0

Jagnięcina to idealne nadzienie do każdego chaczapuri, w tym do chleba pita. Praca z nim nie jest trudniejsza niż z jakimkolwiek innym mięsem. W tym przepisie podzielę się wszystkimi zawiłościami i szczegółami procesu, więc czytaj dalej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść arkusz pita w formie, aby zwisały krawędzie.

Posyp startym suluguni i połóż na nim drugi arkusz.

Wymieszaj mięso mielone, posiekaną cebulę, kolendrę, chili i przyprawy i umieść tam jagnięcinę.

Posyp pozostałymi suluguni i zawiń zwisające brzegi pity do środka.

Posmaruj jajko, delikatnie dociśnij wszystko i piecz przez około 35 minut w piekarniku w temperaturze 190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy