pierwsze dania 21.02.2022

zupa grochowa z wołowiną i pomidorami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zupa grochowa z wołowiną i pomidorami
freeskyline, stock.adobe.com
0

Taka pikantna i pikantna zupa grochowa łączy w sobie tradycje różnych kuchni europejskich-głównie Węgierskiej, Czeskiej, niemieckiej i Polskiej. Do tego potrzebujesz wołowiny, więcej warzyw i pomidorów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę do miękkości na małym ogniu przez około godzinę.

Grubo posiekaj wszystkie warzywa. Dodaj ziemniaki do gotującego się bulionu.

Po 5-7 minutach dodaj marchewkę, cebulę i paprykę, a po kolejnych 5 Wszystko inne wraz z zielonym groszkiem.

Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy, gotuj zupę przez kolejne 5 minut i pozostaw do zaparzenia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy