dania główne 15.08.2022

owsianka kukurydziana z orzechami

30 min
4 porcje
Owsianka kukurydziana z orzechami
mariashumova, stock.adobe.com
0

Posiekane orzechy nie tylko urozmaicają smak owsianki kukurydzianej, ale także sprawiają, że jest ona jeszcze bardziej sycąca i zdrowsza. W razie potrzeby możesz dodać łyżkę miodu lub garść świeżych jagód. A czego jeszcze potrzebujesz na idealne śniadanie dla całej rodziny?

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz kaszę kukurydzianą i wyślij do miski wolnowaru.

Dodaj cukier, płatki kokosowe i posiekane orzechy.

Napełnij wszystko wodą i mlekiem i gotuj przez 25 minut w trybie "owsianka".

Na koniec dodaj masło.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy