dania główne 07.02.2022

Rolada z indyka z kozim serem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada z indyka z kozim serem
Richard Semik, stock.adobe.com
0

Kozi ser ma wyjątkowo pikantne wykończenie. Po spróbowaniu przynajmniej raz nie można go pomylić z bardziej znaną krową. Jest dobry nie tylko sam w sobie, ale także jako nadzienie. Do takiej bułki radzę wziąć filet z piersi indyka lub uda.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ułóż kawałek indyka, ubij w cienką warstwę i natrzyj przyprawami i ziołami.

Ułóż liście szpinaku na wierzchu, a na nich kozi ser.

Zwiń bułkę i zawiąż ją sznurkiem do gotowania.

Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy