dania główne 25.01.2022

różowy łosoś z warzywami w piekarniku

40 min
4 porcje
Różowy łosoś z warzywami w piekarniku
Olesya, stock.adobe.com
0

Różowy łosoś jest bardzo łatwy do upieczenia – na tej samej zasadzie, co każda czerwona ryba. Szybko się gotuje, doskonale komponuje się z dowolnymi warzywami i nie sprawia kłopotów nawet początkującym. Tym razem oferuję najprostszą, najszybszą i najtańszą opcję z mrożoną mieszanką, która nawet nie wymaga wstępnego przygotowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój rybę na duże kawałki i włóż do formy.

Dookoła ułóż mrożone warzywa i skrop wszystko oliwą z oliwek.

Posyp różowego łososia warzywami przyprawami i piecz w piekarniku przez 20 minut pod folią w 180 stopniach.

Zdejmij folię i piecz przez kolejne 10 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy