dania główne 02.02.2022

Rolada wieprzowa w boczku

2 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada wieprzowa z boczkiem
Maria, stock.adobe.com
0

Rutele wieprzowe w boczku są szczególnie delikatne, choć nieco grubsze niż zwykle. Ale oderwanie się od takiego dania jest po prostu niemożliwe! Radzę, aby te bułki były małe, aby boczek nie miał czasu na przypalenie podczas pieczenia.

Składniki

  • wieprzowina - 1 kg
  • przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
  • czosnek - 4 ząbki
  • Zieleń - 4 gałązki
  • boczek - 4-8 paski

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż wieprzowinę cienką warstwą, ubij i pokrój na ćwiartki.

Posyp każdą przyprawą, mielonym czosnkiem i ziołami.

Zwinąć ciasne bułki i zawinąć w 1-2 plasterki boczku, w zależności od jego szerokości.

Umieść wszystko w formie lub na pergaminie i piecz w piekarniku przez 1.5-2 godziny w 160 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy