Miłośnicy pachnących cytrusów z pewnością docenią taką zapiekankę z twarogu. W końcu wystarczyło dodać trochę skórki pomarańczowej, a zwykłe danie zabłysło nowymi kolorami. Tym razem proponuję ugotować wszystko w powolnej kuchence.
Składniki
- twaróg - 400 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- Manka - 2 art.
- śmietana - 2 art.
- skrobia - 1 art.
- cukier - 2 art.
- skórka pomarańczowa - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel twaróg przez sito i wymieszaj z żółtkami i cukrem.
Dodaj śmietanę, semolinę, skórkę i skrobię.
Ubij osobno białka na szczyty i dodaj do twarogu.
Włóż wszystko do natłuszczonej wolnowaru i gotuj przez 45 minut w trybie "Pieczenia".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy