dania główne 11.08.2022

Jagodowa kasza manna

30 min
2 porcje
Jagodowa kasza manna
olepeshkina, stock.adobe.com
0

Najczęściej do kaszy manny dodaje się garść świeżych jagód w całości lub w małych kawałkach. Ale tym razem proponuję pójść dalej i ugotować taką oryginalną wersję. Nie tylko pyszne, ale także bardzo piękne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij wszystkie jagody wodą, zagotuj, dodaj cukier i gotuj przez 10 minut.

Odcedź bulion, sól i wlej kaszę mannę cienkim strumieniem, mieszając.

Kontynuując mieszanie, gotuj owsiankę przez 5 minut na małym ogniu, aż zgęstnieje.

W razie potrzeby ubij mikserem, aż będzie puszysty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy